Oulun HAO 12.7.2006 06/0313/1

Poronhoitoasia - Paliskunnan kokous - Kokouskutsu

Paliskunnan varsinaista syyskokousta koskevassa kokouskutsussa oli mainittu, että kokouksessa käsitellään poronhoitoasetuksen 3 §:ssä säädettyjen asioiden ja henkilövaalien lisäksi hallituksen esittämät ja muut esille tulevat asiat. Syyskokous oli muun ohessa päättänyt, että paliskunta ottaa yhteisvastuullisesti vastattavakseen osakeyhtiön hallituksessa toimineelle poroisännälle mahdollisesti tulevista henkilökohtaisista korvausvaatimuksista.

Poronhoitolain 14 §:n mukaan paliskunnan kokouksessa käsitellään vain ne asiat, jotka on mainittu kokouskutsussa. Kun kokouskutsussa ei ollut mainittu tavanomaisesta kokouksessa käsiteltävästä asiasta poikkeavaa vahingonkorvausvastuuseen sitoutumista koskevaa asiaa, syyskokouksen päätös oli tässä suhteessa syntynyt virheellisessä järjestyksessä. Hallinto-oikeus kumosi paliskunnan osakkaan valituksen johdosta syyskokouksen päätöksen.

Poronhoitolaki 14 § ja 44 § 4 mom

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.