Vaasan HAO 11.11.2002 02/0195/3

Hallintopakko - Kuuleminen

Hallintopakkoasian ensimmäisessä vaiheessa ympäristökeskus oli kuullut toiminnanharjoittajaa toimenpide-esityksestä ja siihen liittyvästä sakon uhasta ja päätöksessään velvoittanut toiminnanharjoittajan toimenpiteisiin teettämisuhalla.

Hallinto-oikeus katsoi, että kuulemisvelvollisuus koskee velvoitetta kokonaisuutena ja siten päävelvoitteen ohella myös mahdollista uhkaa. Kun otettiin huomioon sakon ja teettämisuhan vaihtoehtoisuus ja se, että hallintopakoa koskeva menettely on kaksivaiheinen käsittäen nyt annetun päätöksen lisäksi tarvittaessa erillisen täytäntöönpanopäätöksen ja siihen liittyvän kuulemisen, hallinto-oikeus katsoi, ettei kuulemisessa ollut tapahtunut sellaista menettelyvirhettä, että teettämisuhan asettamista olisi pidettävä lainvastaisena.

YmpäristönsuojeluL 88 § 1 mom
YmpäristönsuojeluL 91 §
Ktso myös
HallintomenettelyL 15 § 2 mom 1 kohta

Lainvoimainen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.