367/2022

Helsingfors den 19.5.2022

Inrikesministeriets förordning om placeringsorterna för polisinrättningarnas verksamhetsställen

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 6 § 1 mom. i polisförvaltningslagen (110/1992), sådant det lyder i lag 312/2022:

1 §
Definitioner

I denna förordning avses med

1) huvudpolisstation en polisinrättnings huvudsakliga administrativa verksamhetsställe, varifrån polisinrättningen leds,

2) polisstation ett annat verksamhetsställen för polisen.

2 §
Placeringsorterna för polisinrättningarnas huvudpolisstationer och polisstationer

Polisinrättningen i Helsingfors

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Helsingfors finns i staden Helsingfors och polisinrättningen har en polisstation i staden Helsingfors.

Polisinrättningen i Västra Nyland

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Västra Nyland finns i staden Esbo och polisinrättningen har polisstationer i städerna Lojo och Raseborg samt i kommunen Kyrkslätt.

Polisinrättningen i Östra Nyland

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Östra Nyland finns i staden Vanda och polisinrättningen har polisstationer i städerna Hyvinge, Träskända, Lovisa och Borgå samt i kommunen Nurmijärvi.

Polisinrättningen i Sydvästra Finland

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Sydvästra Finland finns i staden Åbo och polisinrättningen har polisstationer i städerna Vittis, Kankaanpää, Kumo, Loimaa, Pargas, Björneborg, Reso, Raumo, Salo och Nystad samt i kommunen Kimitoön.

Polisinrättningen i Tavastland

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Tavastland finns i staden Lahtis och polisinrättningen har polisstationer i städerna Forssa, Heinola, Tavastehus, Orimattila och Riihimäki.

Polisinrättningen i Sydöstra Finland

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Sydöstra Finland finns i staden Kouvola och polisinrättningen har polisstationer i städerna Fredrikshamn, Imatra, Kotka och Villmanstrand.

Polisinrättningen i Österbotten

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Österbotten finns i staden Vasa och polisinrättningen har polisstationer i städerna Alajärvi, Alavo, Kannus, Kauhajoki, Karleby, Kristinestad, Lappo, Jakobstad och Seinäjoki samt i kommunerna Kaustby och Laihela.

Polisinrättningen i Inre Finland

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i inre Finland finns i staden Tammerfors och polisinrättningen har polisstationer i städerna Ikalis, Jyväskylä, Jämsä, Kangasala, Keuruu, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Saarijärvi, Sastamala, Valkeakoski, Viitasaari, Virdois och Äänekoski samt i kommunen Joutsa.

Polisinrättningen i Östra Finland

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Östra Finland finns i staden Kuopio och polisinrättningen har polisstationer i städerna Idensalmi, Joensuu, Kides, Kuopio, Lieksa, S:t Michel, Nurmes, Outokumpu, Pieksämäki, Nyslott, Suonenjoki och Varkaus samt i kommunerna Ilomants och Juva.

Polisinrättningen i Uleåborg

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Uleåborg finns i staden Uleåborg och polisinrättningen har polisstationer i städerna Haapajärvi, Haapavesi, Kajana, Kalajoki, Kuhmo, Kuusamo, Uleåborg, Pudasjärvi, Brahestad och Ylivieska samt i kommunerna Muhos, Sotkamo, Suomussalmi och Taivalkoski.

Polisinrättningen i Lappland

Huvudpolisstationen för polisinrättningen i Lappland finns i staden Rovaniemi och polisinrättningen har polisstationer i städerna Kemi, Kemijärvi och Torneå samt i kommunerna Enontekis, Enare, Kittilä, Kolari, Muonio, Pello, Posio, Ranua, Salla, Sodankylä, Utsjoki och Övertorneå.

3 §
Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 1 juni 2022.

Helsingfors den 19.5.2022

Inrikesminister
Krista Mikkonen

Regeringsråd
Riitta Aulanko

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.