585/2011

Utfärdad i Helsingfors den 13 maj 2011

Finansministeriets förordning om magistraternas placeringsorter och enheter

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 3 § 1 mom. i lagen om registerförvaltningen (166/1996), sådan den lyder i lag 1434/2009:

1 §

1) Placeringsort för magistraten i Helsingfors är Helsingfors.

2) Placeringsorter för magistraten i Västra Nyland är Esbo, Lojo och Raseborg.

3) Placeringsorter för magistraten i Östra Nyland är Vanda, Hyvinge och Borgå.

4) Placeringsorter för magistraten i Tavastland är Tavastehus och Lahtis.

5) Placeringsorter för magistraten i Sydöstra Finland är Kouvola, Kotka och Villmanstrand.

6) Placeringsorter för magistraten i Sydvästra Finland är Åbo, Salo, Väståboland, Björneborg, Raumo och Nystad. Magistraten har dessutom enheter i Loimaa och Vittis.

7) Placeringsorter för magistraten i Inre Finland är Jyväskylä, Jämsä, Saarijärvi och Tammerfors. Magistraten har dessutom enheter i Mänttä-Vilppula och Akaa.

8) Placeringsorter för magistraten i Västra Finland är Vasa, Karleby och Seinäjoki. Magistraten har dessutom enheter i Jakobstad och Kristinestad.

9) Placeringsorter för magistraten i Östra Finland är Nyslott, S:t Michel, Kuopio, Idensalmi och Åminne. Magistraten har dessutom enheter i Varkaus och Juga.

10) Placeringsorter för magistraten i Norra Finland är Uleåborg, Brahestad och Kajana. Magistraten har dessutom enheter i Ylivieska och Pudasjärvi.

11) Placeringsorter för magistraten i Lappland är Rovaniemi, Kemi och Kittfall. Magistraten har dessutom en enhet i Kemijärvi.

2 §

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2012.

Genom denna förordning upphävs inrikesministeriets förordning om magistraternas placeringsorter och enheter (1470/2007).

Åtgärder som verkställigheten av förordningen förutsätter får vidtas innan förordningen träder i kraft.

  Helsingfors den 13 maj 2011

Förvaltnings- och kommunminister
Tapani Tölli

Regeringsråd
Leena Lehtonen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.