783/2000

Given i Helsingfors den 6 september 2000

Kommunikationsministeriets förordning om ändring av 4 § trafikministeriets beslut om tilläggsutbildning för fordonsbesiktningspersonal

I enlighet med kommunikationsministeriets beslut

ändras i trafikministeriets beslut av den 19 februari 1999 om tilläggsutbildning för fordonsbesiktningspersonal (201/1999) 4 § som följer:

4 §
Inträdeskrav till årsbesiktningsutbildning

1. Inträdeskrav till den allmänna perioden inom årsbesiktningsutbildningen är påbörjad grundutbildning.

2. Inträdeskrav till utbildningsperioden för besiktning av lätta fordon är att personen i fråga har grundutbildning, har blivit godkänd i den allmänna perioden samt har verkstadserfarenhet i fordonsbranschen eller motsvarande erfarenhet under minst sex månader.

3. Inträdeskrav till utbildningsperioden för besiktning av tunga fordon är att personen i fråga har blivit godkänd i utbildningsperioden för besiktning av lätta fordon och har minst sex månaders praktisk erfarenhet av besiktning av lätta fordon.


Denna förordning träder i kraft den 15 september 2000.

Helsingfors den 6 september 2000

Kommunikationsminister
Olli-Pekka Heinonen

Överingenjör
Kari Saari

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.