Finlex - Till startsidan
Finlands författningssamling

1523/1993

Finlands författningssamling

Författningarna i Finlands författningssamling både i textform och som tryckoptimerade pdf-filer

Lag om ändring av tulltariffen som utgör bilaga till tulltarifflagen

Typ av författning
Lag
Meddelats

Den ursprungliga författningens text

I de ursprungliga författningstexterna görs inga ändringar eller rättelser. Ändringarna och rättelserna syns i de uppdaterade författningarna och i pdf-versionerna av författningssamlingen.

I enlighet med riksdagens beslut

ändras den tulltariff som utgör bilaga till tulltarifflagen av den 10 juli 1987 ( 660/87 ), sådan den till de delar som det nu är fråga om lyder ändrad genom lagar av den 14 juli 1989, en 29 juni 1990 och den 10 april 1992 (655/89, 594/90 och 334/92), som följer:

Denna lag träder i kraft den 1 mars 1994.

RP 271/93

StaUB 76/93

Helsingfors den 30 december 1993

Republikens President MAUNO KOIVISTOJord- och skogsbruksminister Martti Pura

Bilaga

TULLTARIFF

AVDELNING II

VEGETABILISKA PRODUKTER

Kapitel 7

Köksväxter samt vissa ätbara rötter och stam- eller rotknölar

1

2

3

7.01

Potatis, färsk eller kyld

fri

7.03

Vanlig lök (Allium cepa), schalottenlök, vitlök, purjolök och lök av andra Alliumarter, färska eller kylda:

B. andra

fri

7.04

Huvudkål, blomkål, kålrabbi och bladkål samt annan ätbar kål av släktet Brassica, färska eller kylda:

A. blomkål och rosenkål förtullade under tiden 1.11-31.5

12 %

B. andra

fri

7.05

Sallat (Lactuca sativa) och sallatscikoria (arter av släktet Cichorium), färska eller kylda:

A. sallat (Lactuca sativa)

fri

B. sallatscikoria (arter av släktet Cichorium):

I. förtullad under tiden 1.4-30.6

35 %

II. förtullad under tiden 1.7-31.3

10 %

7.06

Morötter, rovor, rödbetor, haverrot (salsifi), rotselleri, rädisor och liknande ätbara rötter, färska eller kylda:

A. rovor:

I. förtullade under tiden 1.4-31.7

30 %

minsta tull 1 kg

-36

II. förtullade under tiden 1.8-31.3

11 %

minsta tull 1 kg

-11

B. andra

fri

7.07

Gurkor, färska eller kylda

fri

7.08

Baljfrukter och spritade baljväxtfrön, färska eller kylda:

A. ärter (Pisum sativum) och bönor (arter av släktena Vigna och Phaseolus)

fri

B. andra baljfrukter

9 %

7.13

Torkade, spritade baljväxtfrön, även skalade eller sönderdelade:

A. bönor (arter av släktena Vigna och Phaseolus).

5 %

minsta tull 1 kg

-,37

B. andra

fri

Kapitel 8

Ätbara frukter och nötter; skal av citrusfrukter eller meloner

1

2

3

8.1

Andra frukter, färska:

A. bär:

I. jordgubbar och smultron, hallon, björnbär, mullbär, loganbär, svarta, vita och röda vinbär samt krusbär

II. andra bär.

28 %

minsta tull 1 kg

1,06

8.11

Frukter och nötter, även ångkokta eller kokta i vatten, frysta, med eller utan tillsats av socker eller annat sötningsmedel:

A. med tillsats av socker eller annat sötningsmedel

fri

B. andra:

I. jordgubbar och smultron, svarta, röda och vita vinbär samt krusbär

fri

II. hallon, lingon och blåbär

25 %

III. andra

7,2 %

Kapitel 11

Produkter av kvarnindustrin; malt; stärkelse; inulin; vetegluten

1

2

11.05

Mjöl (finmalet eller grovt), flingor, korn och pelletar av potatis

11.06

Mjöl (finmalet eller grovt) av torkade baljväxtfrön enligt position 07.13, av sago eller av rötter, stam- eller rotknölar enligt position 07.14; mjöl (finmalet eller grovt) och pulver av produkter enligt kapitel 8:

A. mjöl (finmalet eller grovt) och pulver av produkter enligt kapitel 8

B. andra

Kapitel 12

Oljefrön och oljehaltiga frukter; diverse andra frön och frukter; växter för industriellt eller medicinskt bruk; halm och foderväxter

1

2

3

12.14

Kålrötter, foderbetor och andra foderrotfrukter, hö, lusern (alfalfa), klöver, esparsett, foderkål, lupin, vicker och liknande foderprodukter, även i form av pelletar

fri

AVDELNING IV

LIVSMEDELSINDUSTRINS PRODUKTER; DRYCKER, ETYLALKOHOL OCH ÄTTIKA; TOBAK SAMT VAROR TILLVERKADE AV TOBAKSERSÄTTNING

Kapitel 20

Beredningar av köksväxter, frukter, nötter eller andra växtdelar

1

2

3

20.01

Köksväxter, frukter, nötter och andra ätbara växtdelar, beredda eller konserverade med ättika eller ättiksyra: A. i lufttäta kärl:

I. gurkor

fri

II. tomater

50%

20.04

Andra köksväxter, beredda eller konserverade på annat sätt än med ättika eller ättiksyra, frysta:

A. potatis:

I. i form av finmalet eller grovt mjöl eller flingor

50%

II. andra

fri

B. sparris; kapris

15 %

C. oliver

4 %

D. sockermajs

11, 6%

E. andra

fri

20.05

Andra köksväxter, beredda eller konserverade på annat sätt än med ättika eller ättiksyra, inte frysta:

A. homogeniserade köksväxter

fri

B. potatis:

I. i form av finmalet eller grovt mjöl eller flingor

50%

II. andra

fri

C. andra:

I. ärter (Pisum sativum); gurkor

fri

II. sparris; kapris

15 %

III. oliver

4%

IV. sockermajs

11,6%

V. beredningar av vitlök

5 %

VI. andra

50%

Kapitel 23

Återstoder och avfall från livsmedelsindustrin: beredda fodermedel

1

2

3

23.03

Återstoder från stärkelseframställning och liknande återstoder, betmassa, bagass och annat avfall från sockerframställning, drav, dränk och annat avfall från bryggerier eller brännerier, även i form av pelletar

fri

23.08

Vegetabiliska ämnen och vegetabiliskt avfall samt vegetabiliska återstoder och biprodukter av sådana slag som används vid utfodring av djur, inte nämnda eller inbegripna någon annanstans, även i form av pelletar

fri

Till början av sidan