295/1993

Utfärdat i Helsingfors den 25 mars 1993

Statsrådets beslut om ändring av statsrådets beslut angående skattedistrikt

Statsrådet har vid föredragning från finansministeriet

upphävt de punkter i sitt beslut av den 25 februari 1960 angående skattedistrikt (122/60) som gäller Kervo skattedistrikt, Nurmijärvi skattedistrikt, Orimattila skattedistrikt, Vichtis skattedistrikt och Övertorneå skattedistrikt,

av dessa punkter punkten om Kervo skattedistrikt sådan den lyder i statsrådets beslut av den 4 december 1969 (758/69),

ändrat de punkter som gäller Borgå skattedistrikt, Hyvinge skattedistrikt, Järvenpää skattedistrikt, Karkkila skattedistrikt, Lovisa skattedistrikt, Mäntsälä skattedistrikt och Pello skattedistrikt samt i del A. Skattedistrikt, omfattande två eller flere kommuner den punkten som gäller Nylands län,

av dessa punkter punkten om Hyvinge skattedistrikt sådan den lyder i statsrådets beslut av den 4 december 1968 (661/68), Järvenpää skattedistrikt sådan den lyder i statsrådets beslut av den 17 november 1966 (556/66), och Karkkila skattedistrikt sådan den lyder i statsrådets beslut av den 17 december 1980 (853/80) samt i del A. Skattedistrikt, omfattande två eller flere kommuner punkten om Nylands län sådan den lyder i statsrådets beslut av den 4 mars 1993 (250/93), som följer:

Nylands län:

Borgå skattedistrikt: Borgå stad och Borgå landskommun samt Askola, Borgnäs och Sibbo kommuner,


Hyvinge skattedistrikt: Hyvinge stad och Nurmijärvi kommun;

Järvenpää skattedistrikt: Järvenpää och Kervo städer samt Tusby kommun;


Karkkila skattedistrikt: Karkkila stad samt Nummi-Pusula och Vichtis kommuner;


Lovisa skattedistrikt: Lovisa stad samt Lappträsks, Liljendals, Pernå och Strömfors kommuner;


Mäntsälä skattedistrikt: Orimattila stad och Mäntsälä, Artsjö, Mörskoms och Pukkila kommuner;


Lapplands län:


Pello skattedistrikt: Pello, Kolari och Övertorneå kommuner;


A. Skattedistrikt, omfattande två eller flere kommuner

I Nylands län:

Ekenäs, Esbo, Helsingfors, Lovisa och Vanda skattedistrikt är tvåspråkiga. Invånarnas flertal är svenskspråkigt i Ekenäs skattedistrikt, finskspråkigt i övriga distrikt.

Borgå, Lojo och Mäntsälä skattedistrikt är finskspråkiga beträffande finskspråkiga och tvåspråkiga beträffande tvåspråkiga kommuner. Invånarnas flertal är finskspråkigt.

Övriga skattedistrikt är finskspråkiga.Detta beslut träder i kraft den 1 april 1993, dock så, att ändringar som gäller Pello och Övertorneå skattedistrikt träder i kraft den 1 maj 1993.

Helsingfors den 25 mars 1993

Finansminister
Iiro Viinanen

Konsultativ tjänsteman
Helena Ikonen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.