264/1993

Utfärdat i Helsingfors den 12 mars 1993

Inrikesministeriets beslut om ändring av inrikesministeriets beslut om polisens uniform och beväpning

Inrikesministeriet har ändrat ministeriets för inrikesärendena beslut av den 2 februari 1983 om polisens uniform och beväpning (133/83) 25 § 1 mom. och har till beslut tillagt en ny 7 a § enligt följande:

7 a §
Tröja

Färg och tyg: mörkblå fleece.

Modell: längd till höftlinjen, löst sittande, öppen krage med knäppen. Fållen och ärmlinningarna har resörband. Ärmarna har förstärkning vid armlbågarna och på framstyckets vänstra sida finns en bröstficka med en dragked.

Knappar: vapenknappar och knäppen.

På tröjan används likadana och på samma sätt fästa axelklaffar som på fältblusen.

25 §
Beteckningar på fältblus, skjortblus, tröja, specialdräkt och fältrock

På fältblusens, skjortblusens, tröjans, specialdräktens och fältrockens axelklaffar finns beteckningar, som anger tjänsteställningen, dock utan klarblå bottenskjöld. Befälet har ovanför de beteckningar som anger tjänsteställningen lejonfigurer på axelklaffarna. Fältblusen och specialdräkten har samma kragbeteckningar som uniformsrocken.Detta beslut träder i kraft den 22 mars 1993.

Helsingfors den 12 mars 1993

Inrikesminister
Mauri Pekkarinen

Tf. inspektör
Ari Myöhänen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.