808/1973

Given i Helsingfors den 9 november 1973.

Lag angående ändring av 1 § lagen om riksdagsmannaval.

I enlighet med Riksdagens beslut ändras 1 § 1 mom. 4, 6 och 7 punkterna lagen den 13 juni 1969 om riksdagsmannaval (391/69) som följer:

1 §.

För val av riksdagsmän är landet indelat i följande valkretsar:


4. Åbo läns norra valkrets, vartill hör Raumo, Lappi, Eura, Säkylä och Vampula kommuner, Huittinen köping och Punkalaidun kommun samt de delar av Åbo och Björneborgs län som ligger norr om dem;


6. Tavastehus läns södra valkrets, vartill hör Urjala, Kylmäkoski och Vitala kommuner, Valkeakoski stad, Hattula, Hauho, Lammi och Padasjoki kommuner samt de delar av Tavastehus län som ligger söder om dem;

7. Tavastehus läns norra valkrets, vartill hör Vesilahti, Lempäälä, Kangasala, Pälkäne, Luopioinen och Kuhmalahti kommuner samt de delar av Tavastehus län, som ligger norr om dem;Denna lag träder i kraft den 1 januari 1974.

Helsingfors den 9 november 1973.

Republikens President
Urho Kekkonen

Justitieminister
Matti Louekoski

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.