393/1973

Given i Helsingfors den 18 maj 1973.

Lag angående ändring av 3 § 1 mom. 10 och 11 punkterna lagen om ministeriernas i statsrådet antal och allmänna verksamhetsområde.

I enlighet med Riksdagens beslut ändras 3 § 1 mom. 10 och 11 punkterna lagen den 30 mars 1922 om ministeriernas i statsrådet antal och allmänna verksamhetsområde, sådana de lyder i lagen den 9 januari 1970 (16/70), som följer:

3 §.

Av ärenden som ankomma på statsrådet handlägger:


10) handels- och industriministeriet ärenden, som angå handeln, pris och prisövervakning, samt i enlighet med vad därom särskilt stadgas andra konsumentfrågor, bergsbruket, industrin och sjöfarten;

11) social- och hälsovårdsministeriet ärenden, som angå arbetsförhållanden och arbetarskydd, social- och privatförsäkring, hälso- och sjukvård samt apoteksväsendet, socialvård och sociala understöd, nykterhetsarbete och alkoholdrycker samt andra sociala frågor, försåvitt de icke ankomma på annat ministerium;Denna lag träder i kraft den 1 juli 1973.

Helsingfors den 18 maj 1973.

Republikens President
Urho Kekkonen

Statsminister
Kalevi Sorsa

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.