Beaktats t.o.m. FörfS 708/2020.

21.8.2015/1083

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om förbud mot jakt på tjäder, orre, järpe och ripa under jaktsäsongen 2015–2016 (tidsbunden)

Se anmärkningen för upphovsrätt i användningsvillkoren.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 38 § 1 mom. i jaktlagen (615/1993), sådant det lyder i lag 159/2011:

1 §
Jakt på tjäder

Utöver bestämmelserna i 24 § 22 punkten i jaktförordningen (666/1993) är jakt på tjäder totalförbjuden i kommunerna Kannonkoski, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas och Viitasaari i landskapet Mellersta Finland, i kommunerna Outokumpu och Polvijärvi i landskapet Norra Karelen, i landskapet Norra Savolax, dock inte i kommunerna Rautavaara, Sonkajärvi och Vieremä, i landskapet Nyland, dock inte i kommunerna Askola, Lappträsk, Lovisa, Mörskom, Mäntsälä och Pukkila, samt i landskapet Egentliga Finland.

Utöver vad som bestäms i 1 mom. är jakt på tjäder från och med den 1 oktober till och med den 31 oktober förbjuden i kommunerna Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola och Torneå i landskapet Lappland, i kommunerna Alavieska, Haapajärvi, Kalajoki, Nivala, Pyhäjärvi, Reisjärvi, Sievi och Ylivieska i landskapet Norra Österbotten samt i landskapen Mellersta Österbotten och Österbotten.

Utöver vad som bestäms i 1 och 2 mom. är jakt på tjäder från och med 16 oktober till och med den 31 oktober förbjuden i landskapet Mellersta Finland, dock inte i kommunerna Kannonkoski, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas och Viitasaari, samt i landskapet Södra Österbotten, dock inte i kommunerna Isojoki, Jalasjärvi, Bötom och Kauhajoki.

2 §
Jakt på orre

Utöver bestämmelserna i 24 § 21 punkten i jaktförordningen (666/1993) är jakt på orre från och med den 1 oktober till och med den 31 oktober förbjuden i landskapet Mellersta Finland och i kommunerna Alavieska, Haapajärvi, Kalajoki, Nivala, Pyhäjärvi, Reisjärvi, Sievi och Ylivieska i landskapet Norra Österbotten.

Utöver vad som bestäms i 1 mom. är jakt på orre från den 16 oktober till den 31 oktober förbjuden i landskapen Österbotten och Mellersta Österbotten, i landskapet Södra Österbotten, dock inte i kommunerna Isojoki, Jalasjärvi, Bötom och Kauhajoki, i landskapet Satakunta, dock inte i kommunerna Honkajoki, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Sastmola, Påmark, Björneborg och Siikainen, i landskapet Birkaland, dock inte i kommunerna Kihniö och Parkano, i kommunerna Hirvensalmi, Kangasniemi, St. Michel, Mäntyharju, Pertunmaa och Puumala i landskapet Södra Savolax, i kommunerna Hartola, Heinola och Sysmä i landskapet Päijänne-Tavastland samt i landskapet Norra Savolax, dock inte i kommunerna Rautavaara, Sonkajärvi och Vieremä.

Utöver vad som bestäms i 1 och 2 mom., är jakt på orre från och med den 1 januari till och med den 20 januari förbjuden i landskapen Södra Österbotten, Kajanaland, Mellersta Österbotten, Mellersta Finland, Österbotten, Norra Karelen, Norra Österbotten, Norra Savolax och Lappland, dock inte i kommunerna Enontekis, Enare och Utsjoki.

3 §
Jakt på järpe

Utöver bestämmelserna i 24 § 22 punkten i jaktförordningen (666/1993) är jakt på järpe från och med den 1 oktober till och med den 31 oktober förbjuden i landskapet Mellersta Finland samt i kommunerna Alavieska, Haapajärvi, Kalajoki, Nivala, Pyhäjärvi, Reisjärvi, Sievi och Ylivieska i landskapet Norra Österbotten.

Utöver vad som bestäms i 1 mom. är jakt på järpe från och med den 16 oktober till och med den 31 oktober förbjuden i landskapen Mellersta Österbotten och Österbotten, i landskapet Södra Österbotten, dock inte i kommunerna Isojoki, Jalasjärvi, Bötom och Kauhajoki, samt i landskapet Norra Savolax, dock inte i kommunerna Rautavaara, Sonkajärvi och Vieremä. (23.9.2015/1239)

4 §
Jakt på ripa

Utöver bestämmelserna i 24 § 19 punkten i jaktförordningen (666/1993) är jakt på ripa totalförbjuden i landskapen Södra Österbotten, Mellersta Österbotten, Mellersta Finland, Österbotten, Norra Karelen och Norra Savolax, i landskapet Kajanaland, dock inte i kommunen Suomussalmi, i kommunerna Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Pelkosenniemi, Pello, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Simo, Tervola, Torneå och Övertorneå i landskapet Lappland samt i landskapet Norra Österbotten, dock inte i kommunerna Kuusamo, Pudasjärvi och Taivalkoski.

Utöver vad som bestäms i 1 mom. är jakt på ripa från och med den 21 september till och med den 31 oktober förbjuden i kommunen Suomussalmi i landskapet Kajanaland, i kommunen Posio i landskapet Lappland samt i kommunerna Kuusamo, Pudasjärvi och Taivalkoski i landskapet Norra Österbotten.

Utöver vad som bestäms i 1 och 2 mom. är jakt på ripa från och med den 1 oktober till och med den 31 oktober förbjuden i kommunerna Kittilä, Kolari, Muonio och Sodankylä i landskapet Lappland.

5 §
Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 10 september 2015 och gäller fram till 31 juli 2016.

Ikraftträdelsestadganden:

23.9.2015/1239:

Denna förordning träder i kraft den 9 oktober 2015 och gäller fram till den 31 juli 2016.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.