Finlex.fi-sivuston kysely
Finlex.fi-sivustoa ollaan uudistamassa. Haluaisimme kuulla mielipiteesi siitä, mikä tällä hetkellä toimii hyvin ja mikä ei. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia.
Siirry kyselyyn: https://q.surveypal.com/Finlex.fi-kysely

14.3.2023

Hyvä hallinto - Kirje - Neuvonta - Vastaus

Yhteydenottoon vastaaminen

Apulaisoikeuskanslerin sijainen saattoi Kemijärven kaupungin tietoon hyvää hallintotapaa koskevan näkemyksensä viranomaiselle osoitettuihin yhteydenottoihin vastaamisesta. Kaupunki oli laiminlyönyt vastata kantelijan esitykseksi otsikoituun yksityistieasiaa koskevaan kirjeeseen.

Kaupungin selvityksessä selostettiin kantelijan esityksen sisältöä ja teknisen vastuualueen näkemystä siinä tarkoitetun asian tilanteesta. Selvityksestä ei ilmennyt, oliko kantelijalle annettu vastaus hänen esitykseensä. Vastausta ei myöskään ollut pyynnöstä huolimatta oheistettu selvitykseen. Apulaisoikeuskanslerin sijaisen johtopäätöksen mukaan kaupunki ei ole ollut asiasta kantelijaan yhteydessä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.