3.6.2022

Kielilaki - Periaatepäätös - Tiedotus

Valtioneuvoston periaatepäätösten kääntäminen

Oikeuskansleri antoi lausunnon määräyksestä, joka koskisi muun muassa valtioneuvoston periaatepäätösten kääntämistä ruotsiksi. Periaatepäätösten kääntäminen olisi ehdotuksen mukaan osittain ministeriöiden harkinnan varassa.

Valtioneuvoston periaatepäätökset sisältävät ohjeita ja periaatteita, jotka ohjaavat asioiden valmistelua ja lainsäädännön toimeenpanoa. Oikeuskanslerin mukaan periaatepäätökset on perustuslaissa turvattujen kielellisten oikeuksien toteuttamiseksi perusteltua kääntää ruotsiksi. Periaatepäätökset olisi kääntämistyön hallinnan kannalta tarkoituksenmukaista valmistella niin, että periaatepäätös sisältäisi vain valtioneuvoston linjaukset. Linjausten perustelut ja muu niihin liittyvä aineisto esitettäisiin muissa asiakirjoissa. Tämä olisi suotava menettelytapa myös valtioneuvoston päätöksenteon selkeyden kannalta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.