26.5.2021

Hallintolaki - Viipyminen - Käsittelyaika

Työsuojelutarkastuksen käsittelyaika

Työsuojeluasian käsittelyn kokonaiskesto oli ollut noin vuoden ja kaksi kuukautta, josta tarkastuskertomus oli selvitysten kokoamisen jälkeen ollut laadittavana yli kuusi kuukautta.

Työsuojeluviranomaisen käyttämän asiakirjahallintajärjestelmän tietojen mukaan vuoden 2019 aikana alkaneiden samaan asiaryhmään kuuluvien asioiden käsittelyaika valvontapyynnöstä tarkastuskertomukseen oli ollut keskimäärin noin viisi kuukautta. Muissa asioissa asian selvittäminen oli lyhimmillään vienyt noin kuukauden ja pisimmillään noin vuoden ja yhden kuukauden.

Työsuojeluviranomainen oli itse arvioinut, että työsuojelutarkastaja ei ollut käsitellyt asiaa viivytyksettä. Apulaisoikeuskansleri yhtyi tähän arvioon. Työsuojelutarkastaja oli pahoitellut asian käsittelyn viivästymistä, työsuojeluviranomainen oli moittinut kyseistä tarkastajaa asiasta ja keskustellut viivästykseen johtaneista syistä. Apulaisoikeuskanslerilla ei ollut esittämänsä käsityksen lisäksi aihetta ryhtyä enempiin laillisuusvalvonnallisiin toimenpiteisiin.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.