23.8.2018

Rangaistus - Tuomari

Vähimmäisrangaistuksen alittaminen

Oikeuskanslerin tuomioistuimiin kohdistaman laillisuusvalvonnan nojalla toimitetussa tarkastuksessa havaittiin, että vastaajalle oli tuomittu rikoslain 2 c luvun 2 §:n vastaisesti 10 päivän mittainen vankeusrangaistus, vaikka kyseisen lainkohdan mukaan määräaikaisen vankeusrangaistuksen vähimmäispituus on 14 päivää.

Asiassa puheenjohtajana toiminut käräjätuomari myönsi tuomion olleen virheellinen, kun vastaaja oli tuomittu rikoslaissa säädettyä lyhyempään määräaikaiseen vankeusrangaistukseen. Käräjätuomari kertoi virheen tapahtuneen huolimattomuudesta.

Apulaisoikeuskansleri antoi puheenjohtajalle tuomiossa olleen virheen perusteella valtioneuvoston oikeuskanslerista annetun lain 6 §:n 1 momentin mukaisen huomautuksen vastaisen varalle.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.