7.3.2018

Sähköinen asiointi - Tiedotus

Esitysluonnos laiksi digitaalisten palvelujen tarjoamisesta ym.

Oikeuskansleri antoi lausunnon luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi digitaalisten palvelujen tarjoamisesta sekä sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa annetun lain eräiden säädösten kumoamisesta.

Lausunnossa kiinnitettiin huomiota uuden digitaalisten palvelujen tarjoamista koskevan lain viranomaisen määritelmään, joka oli jonkin verran tavanomaista laajempi ja eräisiin yksittäisiin luonnoksen perusteluista tehtyihin havaintoihin. Edelleen lausunnossa esitettiin lain nimen uudelleen arvioimista ottaen huomioon, että esitetyn lain keskeisenä tavoitteena on viranomaisten ja muiden julkisia palveluja tuottavien sähköisten palvelujen saatavuuden parantaminen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.