30.1.2018

Hyvä hallinto - neuvonta

Viranomaisen vastuu neuvonnasta ja asiakirjan siirrosta

Yhtiö toimitti erehdyksessä palkkatuen maksatushakemuksen TE-toimistoon KEHA-keskuksen asemesta. TE-toimistossa ostopalveluhenkilöstöön kuulunut henkilö otti hakemuksesta kopion ja kertoi TE-toimiston virkailijan palaavan asiaan. Asiaan ei palattu ja sittemmin oikeaan paikkaan  jätetyt hakemukset hylättiin myöhästyneinä.

Apulaisoikeuskansleri totesi, että hallintolain velvoitteet hyvästä hallinnosta voivat käytännössä toteutua vain, mikäli viranomaisen palveluksessa olevalla henkilökunnalla on niistä sekä viranomaisen toiminnasta riittävät tiedot. Viranomainen vastaa siitä, että myös ostopalvelun kautta tulleella henkilöstöllä on nämä tiedot ja he saavat tehtäviensä hallintolain mukaiseen suorittamiseen riittävää perehdytystä ja tukea.  

Apulaisoikeuskansleri kiinnitti TE-toimiston huomiota hallintolain neuvontaa ja asiakirjan siirtämistä toimivaltaiselle viranomaiselle koskevien säännösten noudattamiseen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.