15.12.2016

Hallinto-oikeus - Käsittelyaika - Viipyminen

Valitukset ratkaistava kohtuullisessa käsittelyajassa

Kantelijan vammaisille henkilöille tarkoitettujen palvelujen saamista koskevien valitusten käsittely oli hallinto-oikeudessa kestänyt toisessa tapauksessa 19 kuukautta ja toisessa 16,5 kuukautta kyseisen asiaryhmän keskimääräisen käsittelyajan ollessa 10,2 kuukautta.

Perustuslain turvaama asioiden asianmukainen käsittely tarkoittaa muun muassa kohtuullisia käsittelyaikoja.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen katsoi, että asioiden käsittely oli kantelijan tapauksessa kyseisiin valitusasioihin liittyneet erityispiirteet huomioon ottaenkin aiheettomasti viivästynyt. Apulaisoikeuskanslerin sijainen kiinnitti hallinto-oikeuden toiminnasta vastaavan ylituomarin huomiota velvollisuuteen huolehtia siitä, että hallinto-oikeudelle kuuluvat valitusasiat käsitellään ilman aiheetonta viivytystä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.