30.11.2016

Kunta - Tiedotus

Kunta ei tiedottanut riittävästi omakotitonttien myyntihintojen muutoksista

Kantelijat ovat arvostelleet Porin kaupungin tiedotusmenettelyä omakotitonttien myyntihinnoittelun muuttamiseen liittyen. Kantelukirjoitusten mukaan tonttien vuokralaisille tai muillekaan kuntalaisille ei riittävällä tavalla ollut tiedotettu siitä, milloin ostotarjous oli viimeistään tullut tehdä, jotta tontin saattoi lunastaa vuodelle 2015 vahvistetulla hinnalla. Kunta oli ilmoittanut omakotitonttien myyntihintojen muutoksista verkkosivuillaan kymmenen päivää ennen kuin ostotarjous oli viimeistään tullut tehdä.

Apulaisoikeuskansleri totesi, että vaikka tiedottamisen laajuus ja tavat ovat kunnan harkinnassa, tiedottaminen on järjestettävä siten, että kuntalaisilla on tosiasiallinen mahdollisuus saada tietoa vireillä olevista asioista, tehdyistä päätöksistä ja niiden vaikutuksista. Apulaisoikeuskansleri katsoi, että tonttien vuokralaisille tai muillekaan kuntalaisille ei tosiasiallisesti ollut tarjottu riittävää aikaa ja mahdollisuutta harkita ostotarjouksen tekemistä ennen uuden vyöhykehinnaston voimaantuloa.

Apulaisoikeuskansleri kiinnitti kunnan huomiota vastaisen varalle sen velvollisuuteen huolehtia riittävästä ja oikea-aikaisesta tiedottamisesta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.