25.05.2016

Ely-keskus - Hyvä hallinto - Viipyminen

Palkkatukien maksamisen viivästyminen

Kantelija arvosteli yritysten palkkatuen maksatuspäätösten jopa neljän-viiden kuukauden käsittelyaikaa. Viivästys aiheutti hankaluuksia varsinkin pienyrittäjille.

KEHA-keskuksen selvityksen mukaan pahimmillaan maksatushakemusten käsittelyaika oli ollut jopa 13 viikkoa, ja selvitystä kesäkuussa 2015 annettaessa yritysten palkkatukien maksatuspäätösten saaminen vaihteli itäisen maksatusalueen yhdestä viikosta eteläisen alueen kahteen kuukauteen.

Aikaisemmassa samaa asiaa koskevassa päätöksessä (dnro OKV/136/1/2015) apulaisoikeuskansleri totesi, että palkkatukihakemusten käsittelyaika oli ollut ainakin alkuvuodesta 2015 kohtuuttoman pitkä eikä arvioitaessa asiaa kantelijan kannalta ollut ilmennyt sellaisia syitä, joiden perusteella palkkatukihakemusten pitkää käsittelyaikaa voitaisiin pitää hyväksyttävänä. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti päätöksessään KEHA-keskuksen huomiota perustuslain ja hallintolain säännöksiin asioiden viivytyksettömästä käsittelystä. Apulaisoikeuskansleri totesi, että käsittelyaika oli ollut kohtuuttoman pitkä myös tässä kantelussa tarkoitettujen yritysten palkkatuen maksatushakemusten osalta.

Apulaisoikeuskanslerin aikaisemmassa päätöksessä pyytämän lisäselvityksen mukaan tilanne oli korjaantunut. KEHA-keskuksen maaliskuussa 2016 antaman lisäselvityksen mukaan palkkatuen maksatushakemusten käsittely oli normalisoitunut jo vuoden 2015 kesällä. Lisäselvityksen antamisen aikaan käytännössä kaikkien TE-palveluiden maksatusten käsittelyaika oli alle kalenteriviikon. Verkkohakemusten käsittelyaika oli keskimäärin 1,51 vuorokautta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.