22.03.2016

Julkisuuslaki - Kunta - Viipyminen

Julkisuuslain mukaisen määräajan noudattaminen

Apulaisoikeuskanslerin päätöksen mukaan siinäkin tapauksessa, että asiakirjapyynnön käsittely vaatisi tavanomaista suuremman työmäärän, viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (julkisuuslaki) mukaan asia on kuitenkin ratkaistava ja tieto julkisesta asiakirjasta annettava tuossakin tilanteessa viimeistään kuukauden kuluessa siitä, kun viranomainen on saanut asiakirjapyynnön.

Kun kantelija oli saanut kaupunginlakimieheltä pyydetyksi asiakirjaksi oletetun asiakirjan vasta noin 6,5 viikon kuluttua asiakirjapyynnön esittämisestä, kantelun kohteena olleen asiakirjapyynnön käsittely oli viipynyt kaupungilla yli julkisuuslaissa säädetyn määräajan ja julkisuuslakiin perustuva velvoite oli tältä osin laiminlyöty. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti kaupungin ja kaupunginlakimiehen huomiota julkisuuslaissa säädettyjen määräaikojen noudattamiseen jatkossa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.