10.03.2016

Erityistuomioistuin - Hallintolainkäyttö - Käsittely - Sosiaalivakuutus

Toimenpidepyyntö oikeusministeriölle

Oikeuskansleri pyysi oikeusministeriötä harkitsemaan, olisiko sen syytä selvittää toimeentuloturva-asioiden erityistuomioistuimena toimivan vakuutusoikeuden käytäntöjä suullisten käsittelyjen järjestämisessä. Tilastotietojen mukaan vakuutusoikeudessa on vuosina 2010-2015 järjestetty 0-3 suullista käsittelyä vuosittain. Ratkaistuja asioita oli esimerkiksi vuonna 2015 yli 6 600, joten suullisten käsittelyjen määrä on ratkaistuihin asioihin nähden erittäin pieni. Oikeuskansleri katsoi, että selvityksen tekeminen asiassa olisi lainkäytön lainmukaisuuden varmistamiseksi ja sitä kohtaan tunnettavan luottamuksen turvaamiseksi perusteltua.

Oikeusministeriö ilmoitti oikeuskanslerin kirjeen johdosta, että kyseinen selvitys aiotaan teettää ja selvitystyö pyritään toteuttamaan vuoden 2017 aikana. Oikeuskansleri pyysi ministeriötä toimittamaan selvityksen hänelle sen valmistuttua.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.