17.12.2010

Yliopisto - Oikeuskanslerin tiedonsaanti

Selvityksen antajan velvollisuudesta kanteluasiassa

Yliopiston konsistorin ja rehtorin menettelyä koskevan kantelun johdosta apulaisoikeuskansleri kehotti yliopistoa toimittamaan kantelun tutkimiseksi tarpeellisen selvityksen. Kirjeessään apulaisoikeuskansleri totesi 1) kantelijan keskeisen väitteen, jonka mukaan käyttöön otettu jatko-opiskelijoiden rekisteriseuranta loukkasi heidän perus- ja ihmisoikeuksiaan, ja 2) kantelijan esittämät tämän loukkaamisen selvimmät ilmenemismuodot.

Selvityksen antaessaan yliopisto selosti tohtorinkoulutuksen kansainvälisiä ja kansallisia tavoitteita, yliopiston tohtorinkoulutuksen kehittämistoimia sekä konsistorin ja rehtorin kysymyksessä olevia päätöksiä. Yliopisto jätti lähes täysin arvioimatta asian oikeudelliselta kannalta.

Apulaisoikeuskansleri kiinnitti yliopiston huomiota sen velvollisuuteen noudattaa oikeuskanslerin yksilöityä selvityspyyntöä.

Suomen perustusL 111 § 1 mom.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.