10.12.2010

Omistajaohjaus - Valtiontalouden tarkastusvirasto - Valtionyhtiö

Valtionyhtiöiden antama vaalirahoitus

Oikeuskansleri pyysi valtionyhtiöiden antamaa vaalirahoitusta koskevien kirjoitusten johdosta Valtiontalouden tarkastusvirastoa selvittämään kirjoituksissa tarkoitettuja asioita sekä antamaan lausuntonsa asiasta. Tarkastusvirasto suoritti lausuntopyynnön johdosta tarkastuksen aiheesta ”Valtion määräysvallassa olevien yhtiöiden ja valtion liikelaitosten antama vaali- ja puoluerahoitus 2006 – 2009 ja omistajaohjaus” sekä antoi oikeuskanslerille lausuntonsa.

Oikeuskansleri katsoi valtiontalouden tarkastusviraston tarkastuskertomus ja lausunto sekä muu esitetty selvitys ja säännökset huomioon ottaen, ettei ministerien taikka valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston toiminnassa osoitettu ilmenneen sellaista lainvastaisuutta, joka edellyttäisi oikeuskanslerin toimenpiteitä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.