10.06.2010

Poliisi - Asiakirja - Viivästyminen

Asiakirjojen toimittamisen viivästyminen

Poliisilaitos oli jättänyt toimittamatta ajoissa rikoksesta epäillyn oikeusavustajalle tämän pyytämiä kopioita rikosilmoituksista ja kotietsintä- ja takavarikkopöytäkirjoista. Poliisilaitoksen antaman selvityksen mukaan avustajan lähettämä asiakirjatilauksen sisältävä telekopiokirje oli erehdyksessä toimitettu koulutuksessa olevan rikostutkijan pöydälle, eikä kirje ollut tullut tutkinnanjohtajan tietoon. Poliisipäällikkö myönsi, että poliisilaitoksella oli menetelty virheellisesti, kun pyydettyjä asiakirjoja ei ollut toimitettu oikeusavustajalle ajoissa.

Ottaen huomioon, että poliisilaitoksen poliisipäällikkö ilmoitti kiinnittävänsä tutkinnanjohtajien ja tutkijoiden huomiota asiakirjojen toimittamispyyntöjä koskevien määräaikojen noudattamiseen, sekä ilmoitti ryhtyvänsä järjestelyihin estääkseen kiireellisen virkapostin jakamisen poissa oleville virkamiehille, asia ei antanut apulaisoikeuskanslerille aihetta muihin laillisuusvalvonnallisiin toimenpiteisiin, kuin että hän kiinnitti poliisilaitoksen huomiota lainmukaisten määräaikojen noudattamiseen asiakirjatilauksia vastaanotettaessa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.