13.10.2009

Ruumiinavaus - Viipyminen - Hyvä hallinto

Viivästys ruumiinavauspöytäkirjan toimittamisessa

Ruumiinavauksen suorittamisesta ruumiinavauspöytäkirjan postittamiseen omaiselle oli kulunut aikaa vuosi ja kolme kuukautta. Selvityksestä ei käynyt ilmi, että asian huomattavan pitkä käsittelyaika olisi johtunut asian selvittämisen vaatimista toimenpiteistä. Pitkä prosessi oli omaisille raskas. Apulaisoikeuskansleri katsoi, että työtehtävät oikeuslääketieteen laitoksella tulisi järjestää siten, ettei kyseisenlaisia aiheettomia viivästyksiä pääse tapahtumaan.

Hyvän hallinnon perusteet edellyttävät, että viranomaisen toiminta on järjestetty siten, että asiakaspalvelu on hyvää ja viranomainen pystyy toimimaan tarkoituksenmukaisesti. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti oikeuslääketieteen laitoksen huomiota asioiden joutuisaan käsittelyyn ja virkatehtävien asianmukaiseen hoitamiseen.

Perustuslaki 21 §
Hallintolaki 7 ja 23 §
Asetus kuolemansyyn selvittämisestä 15 ja 19 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.