24.08.2009

Tuomioistuin - Ilmoitusvelvollisuus - Rikosasia

Käräjäoikeuden laiminlyönti ilmoittaa hoitajan rikoksista terveydenhuollon oikeusturvakeskukselle

Terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain mukaan tuomioistuimen tuli viipymättä lähettää terveydenhuollon oikeusturvakeskukselle jäljennös pöytäkirjasta ja päätöksestä asiassa, jossa terveydenhuollon ammattihenkilö oli tuomittu vankeusrangaistukseen ammattitoiminnassaan tekemästään rikoksesta. Käräjäoikeus oli laiminlyönyt mainitun velvollisuuden asiassa, jossa se oli tuominnut hoitajan vankeusrangaistukseen muun ohella sairaalan lääkkeiden anastamisesta.

Oikeuskansleri otti käräjäoikeuden menettelyn asiassa tutkittavakseen omana aloitteena. Hän kiinnitti asiassa antamassaan päätöksessä jäljennösten lähettämisestä tapauksessa vastuussa olleen käräjätuomarin huomiota vastaisen varalle velvollisuuteen huolehtia tuomioistuinratkaisuja koskevien ilmoitusvelvollisuuksien toteutumisesta.

Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä 27 § 3 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.