26.02.2009

Käsittely - Ilmoitus - Hyvä hallinto

Hyvän hallinnon vaatimuksista ilmoitettaessa käsittelyn lopputuloksesta

Sähköliittymien hinnoitteluperiaatteiden lainmukaisuutta koskevassa päätöksessään Energiamarkkinavirasto velvoitti verkonhaltijan päätöksessä mainittuihin korjaaviin toimenpiteisiin, joista sen tuli ilmoittaa määräajassa. Sittemmin Energiamarkkinavirasto ilmoitti verkonhaltijalle puhelimitse hyväksyvänsä sen tekemät korjaavat toimenpiteet.

Apulaisoikeuskansleri kiinnitti Energiamarkkinaviraston huomiota siihen, että kun verkonhaltija oli velvollinen ilmoittamaan korjaavista toimenpiteistään virastolle, joka ne tarkasti ja hyväksyi taikka hylkäsi, hyvään hallintoon kuului, että käsittelyn lopputuloksesta ilmoitettiin verkonhaltijalle kirjallisesti. Asiassa ei ollut ilmennyt perusteita poiketa tästä viraston ilmoittamasta käytännöstä.

Suomen perustusL 21 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.