22.8.2008

Hyvä hallinto

Tiedusteluun vastaaminen

Kantelija katsoi kirjoituksessaan, että perusturvalautakunta ei olisi saanut vain merkitä tiedoksi hänen tekemäänsä tiedustelua, vaan asia olisi pitänyt käsitellä ja antaa tiedustelussa esitettyihin kysymyksiin vastaus. Lautakunnan olisi tullut ainakin toimittaa tieto siitä, miten asia oli lautakunnassa käsitelty.

Apulaisoikeuskansleri esitti lautakunnan tietoon saattamanaan käsityksenä, että kyseisessä keskeneräisessä asiassa perusturvalautakunta on sinänsä voinut merkitä neuvottelutarjouksena pidettävän tiedustelun vain tiedoksi, mutta hyvän hallinnon periaatteiden ja hallintolain 54 §:n sisältämän tiedoksiantovelvollisuuden mukaisesti tiedustelun tehneelle henkilölle olisi tullut ilmoittaa, koska ja miten asia on lautakunnassa tullut käsitellyksi.

Suomen perustuslaki 21 § 2 mom
Hallintolaki 7, 23 ja 54 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.