31.7.2008

Yliopisto - Asiakirjajulkisuus - Virkamies

Virkamiehiltä edellytettävästä huolellisuudesta asiakirjojen käsittelyssä

Kantelun mukaan yliopiston tiedekunnan hallintopäällikkö oli luovuttanut opiskelijalle kopioitavaksi asiakirjoja, jotka sisälsivät (muiden) opiskelijoiden koevastauksia ja joista ilmeni vastaajan nimi ja henkilötunnus. Yliopiston selvityksen mukaan opiskelija oli saanut vain yhden sellaisen tutkintolautakunnan listan liitteenä olleen toisen tenttipaperin kopion, josta kävi ilmi myös hänen sosiaaliturvatunnuksensa kokonaisuudessaan. Tämä johtui inhimillisestä erehdyksestä.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen saattoi vastaisen varalle yliopiston tietoon käsityksensä, että asiakirjojen käsittelyssä edellytetään virkamiehiltä sellaista huolellisuutta, ettei julkisuuslaissa salaisiksi säädettyjä asiakirjoja tule inhimillisen erehdyksenkään johdosta luovutetuksi sivullisille.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.