31.7.2008

Yliopisto - Selvitys oikeuskanslerille - Kanteluasia

Oikeuskanslerille annetun selvityksen puutteellisuudesta

Kantelun mukaan yliopistossa oli ollut käytäntönä jättää antamatta asianosaiselle tiedoksi korvaavuuspäätös valitusosoituksineen. Yliopiston selvityksessä tältä osin vain viitattiin yliopiston ohjeeseen asiassa ja kerrottiin, että korvaavuushakemus tehdään yliopiston yhteisellä lomakkeella, joka toimii myös päätöskirjeenä.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen käsitteli ratkaisussaan yliopiston kotisivuilta löytyviä opintosuoritusten arviointiohjesäännön ohjetta korvaavuuden hakemisesta ja opintojakson korvaavuushakemusta muutoksenhakuohjeineen sekä (yliopistollisen) päätöksen tiedoksiantamista ja oikaisuohjetta/valitusosoitusta/valituskieltoa koskevia säännöksiä. Niiden noudattaminen yliopiston korvaavuuspäätösten kohdalla vuodesta 2002 jäi epäselväksi. Apulaisoikeuskanslerin sijainen saattoi kuitenkin vastaisen varalle yliopiston tietoon käsityksensä, että yliopisto oli selvityksessään sivuuttanut kaikki olennaiset edellä mainitut asiat.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.