31.7.2008

Yliopisto - Asiakirjajulkisuus

Kysymys julkisuuslain tulkinnasta yliopistossa

Yliopiston assistenttien tarkistamat laboratoriotöiden selostukset palautettiin harjoitustyöntekijälle korjattavaksi laitoksen käytävällä sijaitsevan palautuslokerikon kautta. Asiakirjoja ei pidetty julkisuuslain tarkoittamina salaisina tietoina.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen saattoi vastaisen varalle yliopiston tietoon käsityksensä, että julkisuuslain 24 §:n 1 momentin 30 kohdan tarkoitusperät yksityisyyden suojana huomioon ottaen kysymyksessä olevia harjoitustöitä tulisi kohdella lainkohdassa tarkoitettuina koesuorituksina ja siten salaisina asiakirjoina. Niiden palauttaminen siten, että ne ovat myös sivullisten nähtävinä, on ristiriidassa julkisuuslain 22 §:n kanssa.

L viranomaisten toiminnan julkisuudesta 24 § 1 mom 30 k
L viranomaisten toiminnan julkisuudesta 22 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.