31.7.2008

Erikoissairaanhoito - Korvaukset - Ahvenanmaa

Erikoissairaanhoitolain soveltamisesta Ahvenanmaan maakuntaan

Oikeuskansleri on antanut sosiaali- ja terveysministeriölle lausunnon erikoissairaanhoitolain (1062/1989) soveltamisesta sen johdosta, että Ålands hälso- och sjukvård oli ministeriölle lähettämässään kirjeessä pyytänyt valtiota maksamaan lääkäreiden ja hammaslääkäreiden koulutuksesta Ahvenanmaalla vuosina 2000-2007 syntyneet kustannukset. Ministeriö oli aiemmin ilmoittanut käsityksenään, että Ahvenanmaan maakunta ei ole oikeutettu saamaan valtion varoista korvausta terveydenhuollon yksiköille lääkäri- ja hammaslääkärikoulutuksesta aiheutuviin kustannuksiin, josta säädetään erikoissairaanhoitolain 47-47b §:ssä.

Oikeuskansleri päätyi johtopäätökseen, että Ahvenanmaan itsehallintosäännöksistä tai muistakaan säännöksistä ei löydy perustetta, jonka nojalla valtio vapautuisi erikoissairaanhoitolain 47-47b §:ssä säädetystä velvollisuudesta suorittaa korvausta lääkäri- ja hammaslääkärikoulutuksesta aiheutuneista kustannuksista silloin kun hakija on ahvenanmaalainen.

ErikoissairaanhoitoL 6 § 1 mom
Ahvenanmaan itsehallintoL 27 § 30 k

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.