28.7.2008

Tulli - Tarkastus

Sisäliikenteessä suoritetusta tarkastuksesta laaditun raportin merkityksestä

Tullivalvontaohjeissa ainoastaan suositellaan kirjallisen raportin laatimista sisäliikenteessä suoritetusta tarkastuksesta ja raportin ensisijaiseksi tarkoitukseksi todetaan tarkastuksen suorittaneen tullivirkamiehen oikeusturvan varmistaminen mahdollisessa myöhemmässä ristiriitatilanteessa.

Oikeuskansleri saattoi Tullihallituksen tietoon käsityksensä, että laillisuusvalvonnan ja siten myös tarkastuksen kohteen kannalta on olennaista, että tarkastuksen perusteet voidaan mahdollisimman luotettavasti todeta jälkikäteen. Tämä pätee erityisesti silloin, kun tarkastuksen perusteista on esitetty ristiriitaisia näkemyksiä. Raportin osuus tapahtumien jälkikäteisessä oikeudellisessa arvioinnissa on merkittävä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.