11.7.2008

Virkanimitys - Kirjaaminen

Virkanimitysharkinnan kirjaaminen

Kantelija katsoi, että häntä oli ansioituneempana hakijana syrjitty virkanimityksissä. Virkanimitysmuistioissa tehty hakijoiden vertailu oli tapahtunut ylimalkaisesti ja yksipuolisesti muun muassa niin sanotussa resurssiarviossa määritellyn yhteistyökyvyn selostamisen suhteen.

Apulaisoikeuskansleri lausui nimittävän viranomaisen tietoon vastaisen varalle saattamanaan käsityksenä, että vaikka nimitysmuistioiden kaikkia hakijoita koskenut niukka perustelutyyli ei sinänsä näyttänyt suosivan tiettyä hakijaa, nimitysharkinnassa huomioon otettujen seikkojen suppea esiintuominen vaikeutti olennaisesti hakijoiden tasaväkisen tilanteen jälkikäteistä arviointia. Ansiovertailussa käytetyt ilmaisut on valittava siten, että viranomaisen todellinen arvio hakijoiden ansioista ei jää tulkinnanvaraiseksi.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.