4.7.2008

Hyvä hallinto

Asiakirjojen käsittelytapa

Kantelijalle oli viranomaisen taholta ilmoitettu, että hänen viranomaiselle lähettämänsä asiakirjat olivat viranomaisen hallussa ollessaan kadonneet. Kantelija oli tämän johdosta pyytänyt oikeuskansleria selvittämään kyseisen viranomaisen asiakirjojen käsittelykäytäntöjen asianmukaisuuden.

Apulaisoikeuskansleri lausui asianosaisten tietoon saattamanaan käsityksenä, että hyvä hallinto ja tiedonhallintatapa velvoittavat viranomaiselle lähetettyjen asiakirjojen käsittelyyn siten, että asiakirjat eivät viranomaisen hallussa häviä. Asia ei kuitenkaan aiheuttanut enempiä apulaisoikeuskanslerin toimenpiteitä muun muassa siksi, että asiakirjat eivät todellisuudessa olleetkaan kadonneet. Virasto oli oma-aloitteisesti ryhtynyt selvittämään asiaa. Virastossa ei muuten ollut ilmennyt asiakirjojen käsittelyyn liittyviä ongelmia eikä asiassa ollut asiakirjojen hukkaantumisen johdosta aiheutunut oikeudenmenetystä kantelijalle.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.