4.4.2008

Poliisi - Esitutkinta - Viivästyminen

Esitutkinnan viivästyminen

Kantelija arvosteli esitutkinnan viivästymistä talousrikosasiassa. Esitutkinta, joka oli suoritettu kahdessa poliisilaitoksessa, oli kestänyt yhteensä noin kuusi vuotta.

Apulaisoikeuskanslerin käsityksen mukaan poliisi ei ollut oikeudellisesti tyydyttävällä tavalla kyennyt perustelemaan esitutkinnan viivästymistä. Tapahtuman moitittavuutta arvioidessaan apulaisoikeuskansleri otti kuitenkin huomioon sen, mitä selvityksissä oli käynyt ilmi tutkittavana olevan asian erityispiirteistä, erityisesti sen, että rikosilmoituksen tekijä oli jatkuvasti toimittanut poliisille lisää tutkintamateriaalia.

Apulaisoikeuskansleri katsoi laillisuusvalvonnallisesti riittäväksi toimenpiteeksi kiinnittää kahden poliisilaitoksen huomion esitutkinnan joutuisuuden turvaamiseen tutkinnallisesti vaativissakin asioissa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.