29.1.2008

Opiskelijaksi ottaminen - Ammatillinen erikoisoppilaitos - Selvityksen antaminen

Oppilaitoksen ylläpitäjän menettelystä

Kantelija oli hakenut ammatilliseen erikoisoppilaitokseen lentäjäkoulutukseen, mutta häntä ei ollut valittu pääsykokeeseen. Kantelijan saaman suullisen tiedon mukaan hänen karsiutumisensa syynä oli ollut huono työllistämisennuste iän (50 v) takia.

Oikeuskansleri saattoi koulutuksen järjestäjänä toimivan osakeyhtiön tietoon, että 1) kun opiskelijaksi valitsematta jättämisen perusteena oli kantelijan tapauksessa ollut hänen ikänsä, hakuilmoituksessa olisi tullut olla tieto tällaisesta perusteesta, 2) karsintaperusteita tiedustelleelle kantelijalle olisi tullut ilmoittaa mahdollisuudesta saada valituskelpoinen päätös. Oikeuskansleri totesi myös, että koulutuksen järjestäjä oli velvollinen huolehtimaan siitä, että lääninhallitus laillisuusvalvontatehtävässään sai tarvitsemansa, edelleen oikeuskanslerille toimitettavaksi tarkoitetut tiedot kysymyksessä olevasta koulutuksesta.

L ammatillisesta aikuiskoulutuksesta 13a §
L ammatillisesta aikuiskoulutuksesta 16 1 mom 6 k
L valtion ja yksityisen järjestämän koulutuksen hallinnosta 6 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.