27.11.2007

Julkisuuslaki - Tietopyyntö - Valitusosoitus

Asiakirjapyynnön käsittely

Sairaanhoitopiirin kuntayhtymän keskussairaalan asiakirjapyyntöä koskevaan kielteiseen päätökseen ei ollut liitetty valitusosoitusta ja kantelun johdosta selvitysvaiheessa annetussa uudessa päätöksessä oli annettu virheellinen valitusosoitus.

Asiakirjojen perusteella voitiin päätellä ettei johtajaylilääkäri täysin tuntenut julkisuuslain edellyttämiä tehtäviään eikä lain mukaista menettelyä.

Apulaisoikeuskansleri katsoi, että asiakirjapyyntöön vastaamisessa ei ollut toimittu julkisuuslain edellyttämällä tavalla ja kiinnitti vastaisen varalle johtajaylilääkärin huomiota siihen, että asiakirjapyyntöä koskevaan kielteiseen päätökseen tulee liittää asianmukainen valitusosoitus. Lisäksi apulaisoikeuskansleri kiinnitti johtajaylilääkärin ja sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallituksen huomiota siihen, että sairaanhoitopiirin kuntayhtymän palveluksessa olevilla tulee olla tarvittava tieto tehtävänjaosta ja siitä menettelystä jota noudatetaan tietopyyntöön vastaamisessa.

Suomen perustuslaki 21 § 1 mom
L viranomaisen toiminnan julkisuudesta 14 §, 18 § ja 33 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.