31.12.2007

Ulkoilulaki - Toimivaltainen viranomainen - Leirintäalueviranomainen

Kaupungin menettely leirintäalueviranomaisen asettamisessa

Annettujen selvitysten perusteella oikeuskansleri piti selvitettynä, että ulkoilulain muutoksen tultua voimaan 1.1.1995 kaupungissa ei ollut määrätty laissa tarkoitettua kunnallista leirintäalueviranomaista ennen kaupunginhallituksen 22.4.2003 tekemää päätöstä, jolla ympäristölautakunta oli määrätty hoitamaan kunnallisen leirintäviranomaisen tehtäviä.

Oikeuskansleri katsoi, että kaupunki oli tältä osin menetellyt lainvastaisesti. Kun tilanne oli jo saatettu vastaamaan ulkoilulain säännöstä, asia ei antanut aihetta muihin toimenpiteisiin kuin että oikeuskansleri kiinnitti kaupungin huomiota siihen, että lainsäädännöstä aiheutuvat muutokset tulee saattaa voimaan laissa säädetyssä ajassa.

Ulkoilulaki (1343/1994) 3 luku 20 § 1 mom ja 3 luku 23 § 1 mom

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.