1.8.2007

Toimeentulotuki - Toimeentulotuen maksaminen - Asumiskulut

Toimeentulotuen käyttäminen asumiskulujen suorittamiseen

Toimeentulotuen hakija asui asuntovaunussa. Hänellä oli asumiskuluinaan sähkön käyttämisestä ja nestekaasupullon hankkimisesta aiheutuneet kustannukset. Sähkölasku koostui asuntovaunun lämmittämisestä ja valaistuksesta. Sosiaalitoimisto myönsi hakijalle toimeentulotukea asumiskuluihin ja käytti osan hänelle myönnetystä toimeentulotuesta sähkölaskusta aiheutuneiden menojen suorittamiseen ja maksoi siten rahat suoraan sähkölaskun laskuttajan tilille. Maksutavasta ei keskusteltu etukäteen hakijan kanssa vaan asiasta ilmoitettiin hänelle toimeentulotukipäätöksessä.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen lausui käsityksenään, että sosiaalitoimisto oli sinänsä voinut käyttää hakijalle myönnettyä toimeentulotukea sähkön käyttämisestä aiheutuneiden menojen suorittamiseen. Koska toimeentulotuki kuitenkin pääsääntöisesti maksetaan hakijalle, oli kyse toimeentulotuen poikkeuksellisesta maksutavasta, josta olisi pitänyt sopia etukäteen toimeentulotuen hakijan kanssa.

L toimeentulotuesta 16 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.