12.07.2006

Yliopisto - Virkanimitys - Ansiovertailu

Menettelystä yliopiston virkanimityksessä ja sen valmistelussa

Assistentin virkaan nimittämistä koskevaa esitystä valmistellessaan tiedekuntaneuvosto hankki useita asiantuntijalausuntoja samalta asiantuntijalta. Viimeisimmässä niistä vertailtiin kolmen ansioituneemmaksi katsotun hakijan ansioita. Korostetussa asemassa oli tällöin kysymys odotettavissa olevasta väitöskirjasta. Myös julkaisutuotantoa yleensä vertailtiin. Muista ansioista oli mainintoja, mutta ei sanottujen kolmen hakijan keskeistä järjestelmällistä vertailua. Tiedekuntaneuvosto yhtyi virkaesityksessään lausuntoon ja rehtori teki päätöksen esityksen mukaisesti.

Apulaisoikeuskansleri saattoi vastaisen varalle tiedekuntaneuvoston ja rehtorin tietoon käsityksensä, että koska hakijoiden ansiovertailua ei ollut asianmukaisessa laajuudessa kirjattu, tiedekuntaneuvosto ja rehtori olivat toimineet arvostelulle alttiilla tavalla.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.