29.5.2006

Autoveropäätös - Päätöksen tiedoksiantaminen

Autoveropäätöksen perustelujen ilmoittamisesta

Verovelvolliselle tiedoksiannettuun autoveropäätökseen ei ollut oma-aloitteisesti liitetty perusteluja (tosiseikat), vaan hän oli joutunut hankkimaan ne erikseen.

Apulaisoikeuskansleri kiinnitti tullipiirin ja Tullihallituksen huomiota autoveropäätöksen perustelujen ilmoittamisen tärkeyteen.

Veroilmoituksen tekijä oli liittänyt ilmoitukseensa näyttöä, jonka hän katsoi vaikuttavan auton verotusarvoon. Sikäli kuin päätöstä tehtäessä sanotun näytön sisältämistä tiedoista poikettiin, päätös tuli tältä osin perustella. Perustelut voitiin ottaa myös päätöksen liitteeksi, jolloin ne silti olivat lain kannalta päätöksen kiinteä osa. Siten päätöstä tiedoksiannettaessa oli annettava tiedoksi myös liitemuodossa olevat päätöksen perustelut.

HallintoL 44 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.