13.6.2006

Esteellisyys - Kunnanjohtaja - Maksu

Kunnanjohtajan esteellisyys

Kunnanjohtaja oli määrännyt maksettavaksi kunnan tililtä A Oy:lle veroviraston arvonlisäveron maksuunpanopäätöksissä ilmoitetun määrän. Kunnanjohtaja oli ollut tuolloin A Oy:n hallituksen puheenjohtaja. A Oy:n osakkeet omisti pääosin kunta toisen yhtiönsä kautta.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen totesi, että kunnanjohtaja oli tuolloin voimassa olleen kuntalain 52 §:n 2 momentin sekä hallintomenettelylain 10 §:n 1 momentin 5 kohdan ja 11 §:n 1 momentin mukaan ollut esteellinen määräämään maksettavaksi kysymyksessä olevan määrän A Oy:n tilille.

Kun kunnanhallitus oli jo määrännyt 31.3.2003 kunnanhallituksen puheenjohtajan antamaan kunnanjohtajalle neuvoa-antavan työnjohdollisen suullisen huomautuksen, ja suullinen huomautus oli kunnanjohtajalle annettu, asia ei antanut aihetta muihin toimenpiteisiin kuin, että apulaisoikeuskanslerin sijainen kiinnitti kunnanjohtajan huomiota esteellisyyssäännöksiin.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.