24.5.2006

Oikeusaputoimisto - Kirjallinen oikeusapupäätös

Julkisen oikeusavustajan velvollisuus antaa kirjallinen oikeusapupäätös

Kantelijan kirjoituksen johdosta nousi kysymys siitä, olisiko hänelle tullut antaa kirjallinen oikeusapupäätös. Tällä tavoin olisi todisteellisesti kartoitettu, mihin toimenpiteisiin käydyt neuvottelut olivat antaneet aihetta.

Oikeuskanslerin mukaan kirjallinen oikeusapupäätös olisi ollut ensisijainen vaihtoehto, mutta tapahtuma-aikana voimassa olleen lainsäädännön mukaan se ei ollut laissa nimenomaan sanottu ehdoton vaatimus, toisin kuin nyt voimassa olevan oikeusapulain mukaan. Kantelija oli saanut oikeusavustajalta neuvoja ja oikeusavustaja oli toimittanut asiakirjoja kantelijan asianajajalle. Kun kantelija oli ollut toinenkin oikeudellinen avustaja asiassaan ja hän oli saanut myös oikeusavustajalta oikeusapua, ei ollut perusteita arvostella sitä, että oikeusavun antamisesta ei tehty kirjallista päätöstä.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.