12.5.2006

Turvallisuusriski - Nestekaasu

Turvatekniikan keskuksen toiminta turvallisuusriskin arvioijana

Turvatekniikan keskus myönsi 5.3.2004 Tehokaasu Oy:lle luvan väliaikaisesti varastoida nestekaasua erikseen haettavan rakennusluvan perusteella myöhemmin rakennettavalle varastolle hakemuksessa esitetyn mukaisesti.

Asiassa todettujen kuulemis- ja kuuluttamisvirheiden, hakemuksen puutteellisuuden, päätöksen sijoitusvaatimusta koskevien puutteellisuuksien ja päätöksen perusteluissa olevien puutteiden vuoksi hallinto-oikeus kumosi Turvatekniikan keskuksen päätöksen ja palautti asian sille uudelleen käsiteltäväksi.

Tehokaasu Oy luopui sittemmin kaasuvaraston rakentamisesta.

Oikeuskansleri katsoi ratkaisussaan, että koska Turvatekniikan keskukselle on annettu laaja harkintavalta säännösten soveltamisessa, esimiestason olisi tullut perusteellisemmin osallistua asiassa olevien riskien arvioimiseen ja asian käsittelyyn.

Oikeuskansleri kiinnitti vastaisen varalle Turvatekniikan keskuksen huomiota asioiden perusteelliseen valmisteluun ja riskien arviointiin.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.