22.11.2005

Kirjallinen kysymys - Vastaus - Määräaika

Vastaaminen kansanedustajan kirjalliseen kysymykseen

Opetusministerin sijaisen vastaus kansanedustajan tekemään kirjalliseen kysymykseen (KK 592/2005)oli saapunut eduskuntaan eduskunnan työjärjestyksen (40/2000) 27 §:ssä säädetyn ja valtioneuvoston esittelijän oppaassa määritetyn määräajan umpeuduttua.

Määräaikaa koskevan säännöksen esitöistä oli pääteltävissä eduskunnan katsoneen, että valtiosääntöoikeudellisen kysymysinstituutin tulee olla elävä ja toimiva tapa ylläpitää yksittäisten kansanedustajien ja hallituksen edustajien välistä vuoropuhelua.

Oikeuskansleri kiinnitti opetusministeriön huomiota siihen, että ministeriön olisi tullut toimittaa vastaus eduskuntaan 21 päivän kuluessa siitä, kuin kysymys oli saapunut valtioneuvoston kansliaan. Käytettävissä olleen selvityksen perusteella ei kuitenkaan voitu päätellä syytä määräajan ylitykseen kesäloma-aikana.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.