24.10.2005

Työvoimapoliittinen aikuiskoulutus - Valvontavelvollisuus - Yliopisto

Työvoimapoliittisen aikuiskoulutuksen toteuttamisen valvonta

Työvoima- ja elinkeinokeskus oli ostanut yliopiston erilliseltä yksiköltä työvoimapoliittisena aikuiskoulutuksena järjestetyn kansalais- ja kehitysyhteistyökoulutuksen. Koulutuspalvelujen tuottaja oli käyttänyt koulutuksen toteuttamisessa alihankkijana rekisteröityä yhdistystä, jolla ei kantelukirjoituksen mukaan ollut taloudellisia edellytyksiä toteuttaa koulutusta asianmukaisesti. Saadun selvityksen mukaan kyseisen työvoimakoulutuksen taso oli kurssilla yleisesti arvioitu heikoksi, eivätkä koulutuksen tavoitteet kaikilta osin toteutuneet.

Apulaisoikeuskansleri piti saadun selvityksen ja koulutusta koskevien säännösten perusteella selvänä, että yliopiston yksikkö on vastannut koulutuksen toteutuksen valvonnasta suhteessa työvoimaviranomaisiin yhdistyksen kanssa tehdystä yhteistyösopimuksesta huolimatta. Valvonta ei tässä tapauksessa ilmeisesti ole ollut riittävää. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti yliopiston huomiota vastaisen varalle siihen, että sen tulee huolehtia myymänsä työvoimakoulutuksen toteutuksen valvonnasta, vaikka se olisi käyttänyt koulutuksen toteuttamisessa alihankkijaa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.