29.06.2005

Rakennustarkastaja - Viranomaisvalvonta - Rakennustyön valvonta

Rakennustarkastajan menettely

Saadun selvityksen mukaan asunto-osakeyhtiön korjaustoimenpiteitä koskevan rakennusluvan yhteydessä ei ollut esitetty Suomen Rakennusmääräyskokoelmassa D2 tarkoitettua ilmanvaihtosuunnitelmaa. Kattorakenteen muutostyön osalta oli selvitetty, että rakennustarkastaja ei ollut kiinnittänyt huomiota eräisiin puutteisiin korjaustoimenpiteissä.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen katsoi, että kunnan rakennustarkastaja ei ollut rakennustyön valvonnan osalta toiminut riittävän huolellisesti ilmastointisuunnitelman hyväksymisen ja kattomuutosten tarkastamisen yhteydessä. Kun asiassa oli sittemmin pyydetty uusi ilmastointisuunnitelma ja sen jälkeen oli suoritettu lopputarkastus, asia ei antanut aihetta muuhun toimenpiteeseen kuin että apulaisoikeuskanslerin sijainen kiinnitti rakennustarkastajan huomiota vastaisen varalle maankäyttö- ja rakennuslain mukaiseen menettelyyn viranomaisvalvonnan osalta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.