31.01.2005

Pysäköinti

Pysäköintiruutujen merkitseminen

Kantelija oli kirjoituksessaan kannellut muun muassa siitä, että kaupungissa oli maalattu pysäköintiruutuja viittä metriä lähemmäs suojatietä eikä kaupungissa ollut pysäköintiruutuja yli viisi metriä pitkälle autolle.

Kaupungin pysäköinninvalvoja totesi selvityksessään, että ruutuja oli maalattu vastoin tieliikennelain 27 §:n 2 momentin 1 kohdan säännöstä virheellisesti viittä metriä lähemmäs suojatietä. Selvityksen mukaan viranomainen aikoi korjata tilanteen vastaamaan lain säännöstä. Kaupunkiin oltiin selvityksen mukaan maalaamassa pysäköintiruutuja myös yli viisi metriä pitkille autoille.

Apulaisoikeuskansleri totesi päätöksessään, että pysäköintiruutujen merkitseminen ei ollut kaikilta osin ollut tieliikennelainsäädännön valossa asianmukaista. Koska asia oli viranomaisen tiedossa ja se oli luvattu korjata, ei apulaisoikeuskanslerilla ollut aihetta ryhtyä asiassa enempiin toimenpiteisiin. Hän saattoi kuitenkin päätöksessä esittämänsä näkökohdat kaupungin tietoon.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.